Saturday, May 6, 2017

Cum sa nu te ingrasi de Sarbatori

Te-ai luptat tot anul cu kilogramele in plus si vezi cum, de sarbatori, te tenteaza mancarurile traditionale de genul sarmale, carnati, cozonaci deliciosi si dulciuri, fara sa fii sigura ca te poti abtine?

Te gandesti ca, daca vei renunta la dieta si te vei napusti asupra delicateselor de Craciun si de Anul Nou tot efortul tau de peste an va fi in zadar? Nu dispera! Exista cateva reguli pe care, daca le urmezi, poti sa mananci cate putin din fiecare si toate poftele culinare iti vor fi satisfacute fara consecinte grave asupra corpului tau.

1. Mananca in fiecare dimineata un mar pe stomacul gol. Astfel iti vei incepe ziua printr-o curatare interna si te vei simti mai usoara

2. Inainte de a pleca la o petrecere, mananca ceva usor, o supa sau o banana. Te vei simti satula, iar daca ceva iti face cu ochiul, vei putea gusta cate putin din fiecare.

3. Ca sa poti sa te bucuri de un pahar de alcool, ceea ce nu este chiar recomandat in cazul unei diete, bea cate un pahar cu apa inainte si dupa fiecare pahar cu alcool. Asa vei bea mai putin.

4. Planifica-ti din timp programul de cumparaturi. Cumpara toata cantitatea de alimente necesare pentru o saptamana. Acest lucru te va scuti de situatia in care te intorci seara acasa, gasesti frigiderul aproape gol si improvizezi o cina deloc sanatoasa.

Nr de calorii care se regasesc in cadrul alimentelor de Craciun

In cazul in care tot nu te poti abtine sa te infigi in bunatatile de pe masa, gandeste-te la asta:

1 pahar de vin (100 ml) 60-70 cal pentru vinul sec
1 pahar lichior de oua (100ml) peste 300 cal
1 felie cozonac (100 g) 334 cal
2-4 sarmale 250 cal
100g piftie porc aprox 300 cal pentru cea de porc
1 buc. carnat porc (100 g) 320 cal
100 g toba 200 cal
100 g friptura porc (ceafa porc) 368 cal.


sursa: http://cum-sa-slabesti.savy.ro/cum-sa-nu-te-ingrasi-de-sarbatori/

No comments:

Post a Comment