Saturday, May 6, 2017

Cura de slabire eficienta

Trucuri pentru o cura de slabire eficienta
Regula de baza a fiecarei cure de slabire este reducerea cantitatii de calorii si grasimi nocive consumate de-a lungul unei zile prin inlocuirea alimentelor pe care le consumam in mod regulat cu alimente mai sanatoase dar mai sarace in calorii. Aceasta duce, mai ales in primele zile ale unei cure de slabire, la senzatia de foame. Odata cu foamea apare si dorinta din ce in ce mai acuta de a renunta la cura de slabire, ceea ce in majoritatea cazurilor se si intampla.

De aceea trebuie sa cunoasteti cateva trucuri pentru a reduce pofta de mancare si care va vor ajuta sa duceti cura de slabire la bun sfarsit.

Trucul numarul 1 si cel mai important dintre toate, este sa beti cat mai multa apa sau lichide. Cei 2 litri pe zi sunt obligatorii si ori de cate ori simtiti senzatia de foame este bine sa beti un pahar mare de apa si abia dupa 10 minute sa mancati. Astfel se reduce pofta de mancare si cantitatea de alimente pe care o veti consuma.

Trucul nr 2 de asemenea foarte important in timpul unei cure de slabire este sa faceti sport. Pe langa faptul ca veti reusi sa slabiti mai repede, vi se va diminua si senzatia de foame. Asta nu inseamna ca trebuie sa faceti sport pe stomacul gol. Specialistii recomanda o gustare cu cel putin 30 de min inainte de exercitii. Atentie! Gustarea e menita sa va ofere energie in timpul exercitiilor si nu sa va ingreuneze stomacul. Pentru mai multe detalii despre ce sa mananci inainte de sala, veti gasi aici.

 Trucul nr 3: e bine sa fii lent. Nu in activitati fizice insa ci la mestecat. Este bine sa fiti atenti la ce mancati, adica sa mestecati fiecare imbucatura de cel putin 20 30 de ori. Este demonstrat ca cei care mesteca mai lent si astfel iau masa intr-o perioada mai lunga de timp consuma mai putine calorii decat cei grabiti. Aceasta ar trebui sa fie o regula de viata si nu aplicabila doar in cure de slabire.

 Trucul nr 4: Ce faci cu pofta de dulce? Se intampla, pe la jumatatea unei cure de slabire de care esti atat de mandra ca ai reusit sa o tii: te loveste o pofta nebuna de  dulciuri. De obicei te duci sa iei o prajiturica mica, mica, ceva sa-ti potoleasca pofta de dulce si te trezesti cu tot felul de dulciuri, ciocolatele, prajituri si prajiturele. De ce? Pentru ca ti-ai infranat pofta de dulce atat de mult timp ca atunci cand vrei sa-ti permiti o rasfatare, creierul tau o ia razna si cere cat pentru toata perioada in care a fost privat plus ceva de rezerva, just in case. De aceea nu trebuie sa renunti complet la dulciuri. slabire

Daca iti place ciocolata amaruie e super ok pentru ca un patratel de ciocolata amaruie pe zi este recomandat de specialisti, chiar daca esti la dieta. Altfel trebuie sa gasesti ceva dulce care sa-ti satisfaca pofta si care sa nu te faca sa tii cura de slabire in zadar.

In afara de trucurile enumerate mai sus trebuie sa stiti ca nu exista nicio scurtatura spre corpul visat si ca primele zile din cadrul unei cure de slabire sunt cele mai grele. Daca treceti de prima saptamana s-ar putea spune ca veti reusi sa finalizati dieta cu succes. Aveti nevoie doar de vointa si de sprijinul celor din jur.


sursa: http://cum-sa-slabesti.savy.ro/sfaturi-pentru-o-cura-de-slabire-eficienta/

No comments:

Post a Comment