Friday, May 5, 2017

Dependente de fast-food, dulciuri sau snack-uri vegetariene? Iata 3 diete usor de tinut!

De fiecare data cand iesi in oras nu te poti abtine de la hamburgeri si cartofi prajiti, prajituri cu ciocolata si briose pufoase sau pizza vegetariana si muuuulte nuci. Esti o gurmanda si o stii foarte bine. Mai mult, uneori ai impresia ca poate fi vorba de o dependenta - de fast-food, dulciuri sau snack-uri vegetariene. In cazul asta ti-e si mai greu sa tii o dieta restrictiva ca sa dai jos caloriile puse inevitabil. Doar daca...ar fi cateva trucuri miraculoase de slabit. Iata 3 meniuri de dieta usor de tinut, personalizate in functie de dependenta ta.
Nebuna dupa fast-food?
Nici nu incepi ziua bine si deja ai pe birou o punga de chipsuri, un croissant sau niste pateuri cu branza. La pranz, nu poti rata meniul mare cu hamburger, cartofi prajiti, suc acidulat. Seara, visezi la o pizza aburinda cu mult ketchup. Iar inainte de culcare ai popcornul aproape ca sa iti tina de urat" in timpul filmului.
STOP! Mancarea nesanatoasa, reincalzita, semipreparatele pline de calorii nu te va ajuta nicicand si mai ales, nu iti vor tine de foame. Reintrodu treptat in alimentatia ta legumele, fructele, fibrele!
Meniu:
Mic dejun. O cafea sau un ceai cu o briosa din grau integral / un bol de muesli fara zahar cu 200 ml lapte degresat si un pahar de compot neindulcit.
Pranz. 100 gr friptura vita / 150 gr friptura de pui sau peste, cu legume inabusite sau pe gratar, si un fruct.
Cina. 100 gr paste integrale cu sos de rosii si busuioc sau legume / peste la gratar cu un bol de orez chinezesc, un fruct si un iaurt.
Renunta la sare! Alege, in schimb, pentru a condimenta mancarea, cimbru, chimen, curry, dafin.

Consumatoare de dulciuri?
Dupa fiecare masa ai avea chef de ceva dulce, asa, pentru sufletul tau. Cand esti lipsita de energie, incordata sau trista iti vine sa devorezi toate batoanele de ciocolata pe care le gasesti. Acest lucru se intampla pentru ca organismul tau stie ca dulciurile contin carbohidrati care iti ofera energie. Apeleaza la fructe in locul dulciurilor.
Meniu:
Mic dejun. Un ou fiert/ doua felii de sunca slaba, doua felii de paine integrala cu gem facut in casa, fara zahar, un fruct si o bautura calda.
Pranz. O salata de tabouleh / 100 gr friptura de vita cu legume la gratar/ putina branza de vaci amestecata cu fructe de padure.
Cina. O omleta cu ciuperci si salata verde langa, apoi un mar decojit cu zahar vanilat si scortisoara, dat la cuptor - in loc de desert.

Dedicata mancarii vegetariene?
Stai departe de carne si te infrupti bine din salate, nuci si alte oleaginoase (alune, migdale), specialitati de lactate. Astfel de mese par sanatoase, dar in realitate nu iti ofera toti nutrientii de care ai nevoie si nici nu tin de foame. Ideal ar fi sa mananci alaturi de ele alimente care contin proteine vegetale si fibre.
Meniu:
Mic dejun. Un iaurt din lapte de soia sau cel mult lapte de capra (mai gras decat cel de vaca, dar cu mai multe proteine) , o mana de muesli si un fruct.
Pranz. La alegere, o proteina vegetala - tofu, oua, naut - si legume / o omleta, servita cu spanac.
 Cina. Salata de cruditati cu 200 gr de branza de vaci, cu marar/patrunjel si o felie de paine integrala.
Atentie! Daca esti vegetariana asigura-te ca iti asiguri minimul de vitamina B12 zilnic si calciul, macar timp de 4 luni dintr-un an. Pluseaza la capitolul legume decat la fructe, deoarece ultimele au un aport crescut de zaharuri.

sursa: http://www.euforia.tv/articol/sanatate/diete/dependente-de-fast-food-dulciuri-sau-snack-uri-vegetariene-iata-3-diete-usor-de-tinut-18541.html

No comments:

Post a Comment